Outplacement

Gedwongen ontslag, functieaanpassing of een andere werkplek. Zaken die bij een organisatieverandering niet ongewoon zijn, maar die op de medewerkers vaak wel zijn weerslag hebben. Soms kan het niet optimaal functioneren in je huidige functie of een verandering in je privésituatie ook een aanleiding zijn voor ander werk (denk aan een handicap, ziekte van partner en dergelijke). Reflexxy begeleidt je - in opdracht van je werkgever - naar ander passend werk, binnen of buiten het bedrijf. Het inzetten van een werkgerelateerde persoonlijkheidstest met een uitgebreide terugkoppeling behoort tot de mogelijkheden. 

Wat doen we tijdens het traject?

Module Algemeen
Verdere kennismaking en terugblik op wat je hebt gedaan in je werkende leven.

Module Persoonlijkheid
Wie zie je als je naar jezelf kijkt en wie wil je graag zijn? Inzicht in wie je bent en wat je beweegt. Wat zijn je talenten en kwaliteiten en wat inspireert je?

Module Levensfase
In welke fase van je (werkende) leven zit je nu? Wat zijn je mogelijkheden? En wat is de invloed hiervan op je behoeftes, wensen en keuzes?

Module Werk
Keuzes maken voor de korte en lange termijn. Welke functie past het beste bij je, nu en in de aankomende jaren? Bij de keuze voor een andere baan en/of werkgever: hoe en waar vind je die passende baan en hoe zorg je dat de keus op jou gaat vallen (solliciteren, netwerken en social media)?

Module Afronding
Hoe zorg je ervoor dat je de gemaakte keuzes en gezette stappen ook vast kunt houden? Actieplan opstellen voor deze nieuw fase in je loopbaan! Nazorg door middel van coachingsgesprekken.